
- reklama -
Suroviny
asi 4 porce
- 10 žampiónu
- 5 jarních cibulek nebo jednu menší cibuli
- 2 lžíce oleje
- sůl
- špetku bílého pepře
- 1 dcl sladké smetany
- hl.mouka na zahuštění
- trochu zakys.smetany na ozdobu nemusí být
- pažitka na drobno nasekaná
- 1 kostka zeleninového bujónu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zapěníme cibulku.
-
Na ní necháme trochu orestovat žampióny a zalejeme vodou se zeleninovým bujonem.
-
Povaříme,a když jsou žampióny měkké přilijeme smetanu,dosolíme a připepříme a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě nebo v mléce.
-
Hotovou polévku ozdobíme zakysanou smetanou do které přidáme pažitku.
Kuchařka: Jaruna18