Žampionová omeleta se špenátem (i bezlepková)

99
- reklama -

Suroviny
Jedna omeleta – jedna porce

vejce
nakládané řezané žampiony
špenát (jaký kdo má rád – myslím tím se smetanou nebo bez)
1 střední cibule
česnek (pod špenát)
strouhanka (pšeničná nebo kukuřičná)
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na cibulce s olejem si připravíme špenát, přidáme česnek a zahustíme vajíčkem. Pokud někdo používá jiný špenát – např. nezmražený a vyhovuje mu – je na něm, jaký si vybere .


    Zobrazit celý recept

  2. Na JEDNU omeletu budeme potřebovat :
    Dvě vejce, trošku žampionů (kolik kdo má rád), špetku soli, špetku pepře a dvě kávové lžičky strouhanky.
    Vše vidličkou zamícháme v připraveném hrnku a vyklopíme na předem rozpálenou pánev s troškou oleje .

  3. Osmažíme z obou stran, po osmažení na talíři přidáme špenát (kolik kdo má rád) a hotovou omeletu překlopíme. Pokud někdo „nemusí“ žampiony (jako např. mé děti) , ať místo nich přidá na menší kousky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzenou krkovici; mám to vyzkoušené a chutná to také docela dobře.

Poznámka od kuchařky

POZOR ! ! ! Pokud se místo strouhanky z pšeničného pečiva přidá strouhanka kukuřičná, MOHOU TOTO JÍDLO JÍST LIDÉ TRPÍCÍ CELIAKIÍ , neboli BEZLEPKOVOU DIETOU ! ! !