![Žampionová omeleta se špenátem (i bezlepková)_5ff70c885e36a.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zampionova-omeleta-se-spenatem-i-bezlepkova_5ff70c884c39b.jpeg)
Suroviny
Jedna omeleta – jedna porce
- vejce
- nakládané řezané žampiony
- špenát (jaký kdo má rád – myslím tím se smetanou nebo bez)
- 1 střední cibule
- česnek (pod špenát)
- strouhanka (pšeničná nebo kukuřičná)
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na cibulce s olejem si připravíme špenát, přidáme česnek a zahustíme vajíčkem. Pokud někdo používá jiný špenát – např. nezmražený a vyhovuje mu – je na něm, jaký si vybere .
-
Na JEDNU omeletu budeme potřebovat :
Dvě vejce, trošku žampionů (kolik kdo má rád), špetku soli, špetku pepře a dvě kávové lžičky strouhanky.
Vše vidličkou zamícháme v připraveném hrnku a vyklopíme na předem rozpálenou pánev s troškou oleje . -
Osmažíme z obou stran, po osmažení na talíři přidáme špenát (kolik kdo má rád) a hotovou omeletu překlopíme. Pokud někdo „nemusí“ žampiony (jako např. mé děti) , ať místo nich přidá na menší kousky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzenou krkovici; mám to vyzkoušené a chutná to také docela dobře.
Poznámka od kuchařky
POZOR ! ! ! Pokud se místo strouhanky z pšeničného pečiva přidá strouhanka kukuřičná, MOHOU TOTO JÍDLO JÍST LIDÉ TRPÍCÍ CELIAKIÍ , neboli BEZLEPKOVOU DIETOU ! ! !