Žampionová krémová polévka – vegan

92
- reklama -

Suroviny

200 g čerstvých žampionů (jedna malá vanička)
mouka
rostlinné mléko (na zahuštění)
1,5 litru zeleninového vývaru
1 cibule
1/2 lžičky drceného kmínu
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme cibulku.

  2. Na cibulku přidáme na plátky nakrájené žampiony, okmínujeme a restujeme, dokud žampiony neslehnou.

  3. Přidáme zeleninový vývar. Necháme cca 15 minut probublat.

  4. Osolíme, popř. opepříme dle chuti, přilijeme rozmíchanou mouku s mlékem a zahustíme do požadované hustoty.

    Pokud by chuť byla mdlá, lze dochutit miso pastou.

Poznámka od kuchařky

Snadno, rychle a levně 🙂 dobré chutnání 😉