
- reklama -
Suroviny
1 porce
- bílý chléb (bageta nebo ciabatta)
- 250 g žampionů
- 250 g ricotty
- 2 stroužky česneku
- parmezán
- přepuštěné máslo (např. České Ghíčko)
- čerstvý tymián
- hrubozrnná mořská sůl
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.
-
V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme.
-
Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem.
-
Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme teplé.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky 🙂
Kuchařka: Susa