
Suroviny
pekáč
- 200-250 g moučkového cukru
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- 200 ml oleje
- 2 vejce
- 500 ml zakysané smetany nebo 250 ml mléka + 250 zakysané smetany, nebo kefír
- Navrch:
- čokoláda na vaření
- 50 ml oleje
- 50 g cukru
- 1 šlehačka 33%
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme moučkový cukr, kakao, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a pak dáme vejce, olej, zakysané smetany, můžeme prošlehat všechno dohromady. Pak vylijeme do pekáče ( nebo na vyšší plech ) s pečícím papírem a upečeme na střední teplotu, tak do půl hodiny.
-
Upečené vyklopíme, necháme vychladnout a potřeme čokoládou, tu si uděláme, že si jí rozlámeme na čtverečky do kastrůlku, přidáme olej, cukr, dovedeme k varu až se všechno rozpustí, tak promícháme a natíráme na řezy. Nařežeme na díly a každý díl ozdobíme našlehanou a oslazenou šlehačkou dle své fantazie.
Poznámka od kuchařky
Šlehačka mi nešla nějak našlehat, i když byla z lednice, tak moje už tak špatné zdobení vzalo za své a jsou tam jen lžičky šlehačky. Recept mám z mého notesu na recepty.