Zaječický jablkový perník

41
- reklama -

Suroviny
12 porcí

600 g nakyslých jablek
350 g hnědý cukr
100 g vlašských ořechů
100 g rozinek nebo brusinek
3 vejce
450 g polohrubé mouky
2 prášky do perníku
2 lžíce arašidového oleje
papír na pečení
100 g másla
70 g práškového cukru
70 g kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Omytá jablka zbavíme jádřince a oplodí, i se slupkou na hrubo nastrouháme, zasypeme cukrem a necháme 10 min stát, aby pustily šťávu, přidáme vejce, rozinky, ořechy, olej, promícháme a po částech přidáme mouku promíchanou s práškem, rychle nalijeme na plech vyložený papírem a pečeme při 160°C asi 45 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Vychladlý polijeme polevou a ozdobíme ořechy

    Vše na polevu nad párou dobře promícháme, můžeme přidat lžíci mléka na zjemnění.

Poznámka od kuchařky

Díky jablkům zůstane dlouho vláčný.