Záhorácký smetanový guláš v Pomalém hrnci

68
- reklama -

Suroviny

750 g vepřové plece
50 g sádla
1 větší cibule
100 g uzeného masa
10 g mleté papriky
4 dcl vody
20 g sušených hub(nedávala jsem)
1 lžíce soli
400 g hlávkového zelí
cukr
ocet
250 ml smetany
2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Jelikož mám hrnec s kameninovou nádobou tak jsem v nádobě na sporáku orestovala cibulku společně s cca 100 g na kostičky nakrájeného uzeného masa. Nádobu s cibulí jsem vložila do PH a přidala ostatní suroviny kromě smetany.

  2. Pomalila jsem cca 8 hodin na LOW nakonec jsem přidala smetanu a nechala ještě prohřát. Podávala jsem s houskovým a bramborovým knedlíkem.