
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Puget medvědího česneku
- 1 polévková lžíce pokrájeného špeku
- 1 rovná polévková lžíce hladké mouky
- 100 ml mléka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Listy opláchneme, pokrájíme na nudličky, vložíme do pánve na rozškvařený špek, vlijeme mléko smíchané s moukou, posolíme a povaříme 15 minut.
-
Druhá možnost:
na rozškvařený špek nasypeme mouku, trochu opražíme, vlijeme mléko, promícháme, vložíme proužky česneku a dusíme 10-15 minut.
Poznámka od kuchařky
Protože jsme měli pečená kolena, (viz odkaz) a došlo zelí, tak jsem trochu zaexperimentoval. Řekl bych, že tento „špenát“ je lepší než pravý.(?)
Kuchař: Tom Beyk