Zadělávaný ledový salát s hráškem

63
- reklama -

Suroviny

hlávka ledového salátu
1/2 sáčku mraženého hrášku
1 cibule na drobno nakrájená
1 česnek na plátky
máslo
hl. mouka
mléko
3 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř
kapka octu
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme mouku a uděláme jíšku a zalijeme mlékem. Mícháme do zhoustnutí a přisypeme hrášek. Vaříme cca 10-15 minut.

  2. Vmícháme smetanu a nakrájený salát na proužky. Dochutíme a vaříme už jen krátce, aby salát zůstal křupavý. Podáváme třeba s novými brambory a vejcem (ani to nemusí být) Je to takové letní lehké jídlo.

Poznámka od kuchařky

Pro ozvláštnění chutě lze přidat čerstvou nasekanou bazalku.