
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 0,5 kg kuřecích žaludků
- voda
- sladká červená paprika
- sůl
- pepř
- 2 střední cibule
- olej
- hladká mouka
- smetana
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji orestujeme cibulku do zlatova, přidáme a orestujeme opláchnuté (očištěné) a překrájené kuřecí žaludky.
-
Zasypeme trochou sladké papriky a také trochu orestujeme. Zalijeme vařící vodou, osolíme, trochu opepříme a pro zlepšení chuti přidáme kostku kuř. bujónu.
-
Podusíme skoro doměkka, zahustíme buď světlou jíškou nebo hl. moukou rozšlehanou ve vodě (já používám na sucho do růžova opraženou hl. mouku).
-
Provaříme a na závěr přidáme smetanu – buď zakysanou nebo na vaření.
Vhodné přílohy : houskový knedlík nebo těstoviny, případně rýže.
Kuchař: Pepajz