- reklama -
Suroviny
- 1/2 kuřete nebo 2-3 stehenní řízky
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1 malá cibule
- 6 kuliček celého pepře
- sůl
- Omáčka:
- 120 g sýru Blaťácké zlato
- 1 šalotka
- 1 plná lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- vývar+ mléko
- 150 g smetany – 31%
- 4 kuličky nového koření
- špetka kurkumy
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso uvaříme se zeleninou do měkka. Vývar uchováme. Pokud vaříme z kostí, obereme a uložíme. Na omáčku zpěníme drobně nakrájenou šalotku a zasypeme moukou. Zalijeme cca hrnkem vývaru, přidáme nové koření, kurkumu a povaříme asi deset minut. Podle potřeby zředíme mlékem.
-
Do převařené omáčky nastrouháme sýr a přilijeme smetanu pokojové teploty. Vložíme nakrájené maso a krátce prohřejeme. Omáčku s masem dochutíme pepřem a podáváme s těstovinami, knedlíky nebo noky.
Kuchařka: mika59