Zadělávané kuře ve zlaté omáčce

81
- reklama -

Suroviny

1/2 kuřete nebo 2-3 stehenní řízky
1 mrkev
kousek celeru
1 malá cibule
6 kuliček celého pepře
sůl
Omáčka:
120 g sýru Blaťácké zlato
1 šalotka
1 plná lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
vývar+ mléko
150 g smetany – 31%
4 kuličky nového koření
špetka kurkumy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme se zeleninou do měkka. Vývar uchováme. Pokud vaříme z kostí, obereme a uložíme. Na omáčku zpěníme drobně nakrájenou šalotku a zasypeme moukou. Zalijeme cca hrnkem vývaru, přidáme nové koření, kurkumu a povaříme asi deset minut. Podle potřeby zředíme mlékem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do převařené omáčky nastrouháme sýr a přilijeme smetanu pokojové teploty. Vložíme nakrájené maso a krátce prohřejeme. Omáčku s masem dochutíme pepřem a podáváme s těstovinami, knedlíky nebo noky.