
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 větší kedlubny
- 1 sladká smetana
- 1 zakysaná ochucená smetana
- 1 menší cibule
- 2 PL instantní jíšky
- 1 lžíce sádla
- sůl
- popř. cukr
- ocet
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli dáme zpěnit na sádlo.
-
Jakmile zesklovatí přidáme na hrubo nastrouhané kedlubny, trochou vody podlejeme a podusíme téměř doměkka.
-
Potom na to vylejeme sladkou i zakysanou smetanu, mírně zahustíme jíškou či jinak a znovu necháme přejít varem.
-
Nakonec osolíme a kdo chce, může ještě dochutit cukrem a octem.
Podávám s vařeným bramborem a pečeným masem.
Kuchař: 1Iwule