- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 kg mrkve
- 2 lžíce sterilovaného hrášku ve slaném nálevu
- 2 lžíce hladké mouky
- šťáva z ½ citronu
- sůl
- kmín
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme kmín a sůl. Dusíme s malým množstvím vody, až je mrkev téměř měkká.
-
V hrnku ve studené vodě (cca 1/2 hrnku vody) důkladně rozmícháme mouku a přilijeme do hrnce s mrkví. Promícháme a necháme na mírné teplotě probublávat. Pokud je směs příliš hustá, přidáme vodu.
-
Dochutíme citronovou šťávou a podle chuti cukrem. Nakonec přidáme hrášek, který už jen prohřejeme, aby se nerozvařil.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu. Dobrá je i kombinace s vařeným bramborem.
Kuchařka: Kocmax