Zadělávaná mrkev s hráškem

233
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1 kg mrkve
2 lžíce sterilovaného hrášku ve slaném nálevu
2 lžíce hladké mouky
šťáva z ½ citronu
sůl
kmín
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme kmín a sůl. Dusíme s malým množstvím vody, až je mrkev téměř měkká.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnku ve studené vodě (cca 1/2 hrnku vody) důkladně rozmícháme mouku a přilijeme do hrnce s mrkví. Promícháme a necháme na mírné teplotě probublávat. Pokud je směs příliš hustá, přidáme vodu.

  3. Dochutíme citronovou šťávou a podle chuti cukrem. Nakonec přidáme hrášek, který už jen prohřejeme, aby se nerozvařil.

Poznámka od kuchařky

Servírujeme jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k masu. Dobrá je i kombinace s vařeným bramborem.

https://varimebeztuku.blogspot.com/