
Suroviny
- 1,5 kg mletého masa
- panenská svíčková
- bránice
- česnek
- Praganda
- koření do mletého masa
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Panenskou svíčkovou podélně rozřízneme, vetřeme do ní rozetřený česnek s pragandou a necháme do druhého dne prozrát. Mleté maso si připravíme podle linku v poznámce.
-
Na mikroténový úřez rozprostřeme mleté maso, doprostřed vložíme panenku a pomocí úřezu panenku zabalíme a uzavřeme v sekané.
-
Nyní si připravíme bránici, kterou propláchneme v teplé vodě (nikoliv vařící), rozložíme a do ní zabalíme vzniklý výtvor. Přeneseme do sádlem vymazaného pekáče a za občasného podlévání a polévání pečeme při 200°C cca 1,5 hodiny.
-
Většinou podáváme postudenu. Dnes jsem ji připravil k obědu s bramborovou kaší a kyselým okurkem.
Poznámka od kuchařky
Panenku jsem taky připravil kolegům z logistiky pro páteční párty.
Návod na mleté maso: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/