Zabijačková panenka

66
- reklama -

Suroviny

1,5 kg mletého masa
panenská svíčková
bránice
česnek
Praganda
koření do mletého masa
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Panenskou svíčkovou podélně rozřízneme, vetřeme do ní rozetřený česnek s pragandou a necháme do druhého dne prozrát. Mleté maso si připravíme podle linku v poznámce.

  2. Na mikroténový úřez rozprostřeme mleté maso, doprostřed vložíme panenku a pomocí úřezu panenku zabalíme a uzavřeme v sekané.

  3. Nyní si připravíme bránici, kterou propláchneme v teplé vodě (nikoliv vařící), rozložíme a do ní zabalíme vzniklý výtvor. Přeneseme do sádlem vymazaného pekáče a za občasného podlévání a polévání pečeme při 200°C cca 1,5 hodiny.

  4. Většinou podáváme postudenu. Dnes jsem ji připravil k obědu s bramborovou kaší a kyselým okurkem.

Poznámka od kuchařky

Panenku jsem taky připravil kolegům z logistiky pro páteční párty.

Návod na mleté maso: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/