
- reklama -
Suroviny
- plátky krkovičky
- cibule
- sušená šunka
- šalvěj
- papriková omáčka (pomazánka Kaufland)
- křen
- mletý zázvor
- grilovací koření
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku mírně naklepeme, osolíme, posypeme kořením. Na každý plátek dáme pár lístků šalvěje, omotáme šunkou a dobře přimáčkneme nebo přichytíme párátky.
-
Na oleji si zpěníme cibuli na kolečka a vložíme opéct maso z obou stran. Šunka by se měla upečením přichytit. Trochu podlijeme a dáme do rozpálené trouby.
-
Až je maso měkké a opečené, vyjmeme ho z pekáče, do výpeku přidáme sklenku paprikové omáčky a strouhaný křen. Promícháme, prohřejeme a maso vzniklou směsí na talíři polijeme.
Můžeme ještě posypat křenem.
Kuchařka: 1974andrea