Suroviny
- brambory, cibule, houby sušené nebo čerstvé, anglická slanina, kopr, majoránka, vajíčka, bujón, hl. mouka, máslo, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, smetana, cukr, ocet
Postup přípravy receptu
-
Na másle si osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a pomocí mouky zaděláme jíšku, kterou poté zalijeme potřebným množstvím vody, přidáme bujón (já použila hovězí) a houby. Jakmile začne polévka vřít, přidáme na malé kousky nakrájené brambory a majoránku.
-
Mezitím si nakrájíme anglickou na proužky a k ní přidáme vajíčka, která osmažíme.
-
Až jsou brambory a houby měkké, přidáme kopr. Odstavíme z varu, přidáme přiměřeně smetanu a dochutíme solí, cukrem a octem tak, aby polévka byla sladkokyselá. Nakonec přidáme vajíčka s anglickou slaninou.
Poznámka od kuchařky
Měli jsme chuť na bramboračku, na kyselo, na kulajdu a koprovku, tak z toho vznikla tato polévka. Byla výborná!!!! Určitě nebyla naposledy, spíše naopak.
Zkuste a uvidíte 🙂 Dobrou chuť!