![Yvetina falešná dršťková polévka_5ffc908f51ed4.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/yvetina-falesna-drstkova-polevka_5ffc908f414d1.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- kuřecí kůže nebo kůže z krůty
- vývar
- olej
- cibule
- Podravka nebo jiné polévkové koření
- paprika sladká mletá
- paprika pálivá mletá
- jíška
- pepř
- sůl
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Kůži nakrájíme na kratší proužky a s nakrájenou cibulí osmahneme na trošce oleje, až cibule zesklovatí. Odstavíme a zamícháme obě papriky, přilijeme vývar, osolíme, opepříme.
-
Dáme asi na 15-20 minut mírně vařit. Přidáme jíšku a dochutíme polévkovým kořením, chvíli povaříme, nakonec dochutíme majoránkou.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rohlíkem.
Kuchařka: Yvajs