![Yukhoe (jihokorejský tatarák)_5ff6d1ee9ec52.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/yukhoe-jihokorejsky-tatarak_5ff6d1ee9085a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g hovězí svíčkové (může být i jiný kus kvalitního hovězího)
- 3 stroužky česneku
- menší kousek zázvoru
- 2 lžičky sojové omáčka light
- 2 lžičky medu
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžičky pálivé chilli omáčky
- 1 nashi
- 2 žloutky (měly by být křepelčí, já používám normálně slepičí)
- salátová okurka
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky.
-
Česnek a zázvor oloupeme a společně utřeme.
-
Všechny suroviny přidáme k masu (sojovou omáčku, chilli omáčku, med, sezamový olej a utřený česnek se zázvorem). Důkladně promícháme s masem.
-
Nashi a salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme na servírovací talíř.
-
Tatarák dáme na servírovací talíř k salátové okurce nashi, na tatarák dáme do středu žloutek a posypeme sezamem.
Poznámka od kuchařky
Nashi je japonská hruška.
Kuchař: Tantal