Yakitori (japonský národní pokrm)

50
- reklama -

Suroviny
2 porce

250 g kuřecích prsou
špejle
——
Na marinádu Teriyaki:
menší kousek zázvoru
1 menší česnek
1 lžíce saké
1 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky light
1 lžička třtinového cukru
1 limeta
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Zázvor a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno.


    Zobrazit celý recept

  2. Potom připravíme marinádu – v menším hrnci svaříme vodu s cukrem, se sojovou omáčkou a saké. Přidáme česnek se zázvorem a medem, necháme svařit a nakonec zakápneme kapkou limety. Necháme vychladnout.

  3. Maso dáme do marinády a necháme 2-3 hodiny marinovat v lednici. Pak vezmeme špejle a maso napichujeme jako špíz. Opečeme na pánvi a dáme dopéct do trouby. Než dáme špízy do trouby, ještě je potřeme zbytkem marinády.

Poznámka od kuchařky

Vhodná příloha: rýže nebo rýžové nudle.