
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500-600 g vepřového plecka
- 1 větší cibule
- 2 různobarevné papriky (červená, zelená)
- 1 větší rajče
- 2 hrsti směsi hub (mohou být čerstvé, sušené nebo zmražené)
- 1 celá lahůdková cibulka
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- drcený kmín
- pepř
- lžíce hladké mouky
- sůl
- kousek sádla
- Masox (nemusí být)
- Na ozdobu i chuť:
- hrstička pažitky
- hrstička nastrouhaného sýra (Eidam)
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kusy, mírně ješ naklepeme, osolíme, polijeme worchesterem, promícháme a dáme na hodinu do lednice, pak si na sádle osmažíme cibuli do sklovata, přidáme maso, zprudka ho opečeme, přidáme pepř, kmín a zbytek Worchesteru, dusíme ve vlastní šťávě.
-
Přidáme papriky nakrájené na proužky, rajče na kousky a houby lahůdkovou cibulku na kolečka, necháme 15 minut dusit, pak přidáme vývar z masoxu, nebo vody v níž jsme rozmíchali mouku na zahuštění a necháme zhoustnout, převaříme. Když servírujeme na talíře, posypeme přílohu smíchanou pažitkou se strouhaným sýrem.
Poznámka od kuchařky
Po těch svátečních žranicích, to bylo přímo úžasné a osvěžující jídlo. Podávala jsem s rýží a oba jsme si přidali.
Kuchařka: Bibinka