Wok – smažené česnekové hovězí se sezamem

69
- reklama -

Suroviny
3 porce

450 g hovězího masa
2 lžíce sezamové semínko
2 lžíce slunečnicového oleje
5 stroužků česneku
1 paprika
1 chilli papričky
2 lžíce suchého sherry
5 lžíce sójové omáčky
6 mladých cibulek

Postup přípravy receptu

  1. Hovadzie maso nakrajame na rezanceky, papriku ocistime a nakrajame na tenke pruzky, cibulu nakrajame na kolieska.

  2. Wok rozohrejeme na velmi vysoku teplotu a oprazime na nom nasucho sezam 1-2 minuty.

  3. Vyberieme ho a dame bokom. Do woku pridame olej a ked je rozpaleny vlozime nan maso a opekame ho 2 – 3 minuty zo vsetkych stran, aby bolo na povrchu opecene.

  4. Pridame papriku a papricku a prelisujeme cesnak a pokracujeme v opekani este asi 2 minuty. Do woku prilejeme sherry a sojovu omacku a cibulku. Nechame varit na slabom ohni za obcasneho premiesania 1 minutu.

  5. Opecenu cesnakovu hovadzinu premiesame s uvarenymi cestovinami, posypeme sezamovymi semienkami a ihned podavame.

Poznámka od kuchařky

zdroj/ Kniznica sefkuchara

pred koncom opekania som pridala par kvapiek horucej vody…pripadalo mi to trosku suche.