
Suroviny
3 porce
- 450 g hovězího masa
- 2 lžíce sezamové semínko
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 5 stroužků česneku
- 1 paprika
- 1 chilli papričky
- 2 lžíce suchého sherry
- 5 lžíce sójové omáčky
- 6 mladých cibulek
Postup přípravy receptu
-
Hovadzie maso nakrajame na rezanceky, papriku ocistime a nakrajame na tenke pruzky, cibulu nakrajame na kolieska.
-
Wok rozohrejeme na velmi vysoku teplotu a oprazime na nom nasucho sezam 1-2 minuty.
-
Vyberieme ho a dame bokom. Do woku pridame olej a ked je rozpaleny vlozime nan maso a opekame ho 2 – 3 minuty zo vsetkych stran, aby bolo na povrchu opecene.
-
Pridame papriku a papricku a prelisujeme cesnak a pokracujeme v opekani este asi 2 minuty. Do woku prilejeme sherry a sojovu omacku a cibulku. Nechame varit na slabom ohni za obcasneho premiesania 1 minutu.
-
Opecenu cesnakovu hovadzinu premiesame s uvarenymi cestovinami, posypeme sezamovymi semienkami a ihned podavame.
Poznámka od kuchařky
zdroj/ Kniznica sefkuchara
pred koncom opekania som pridala par kvapiek horucej vody…pripadalo mi to trosku suche.