Suroviny
- Zelenina:
- 2 brambory
- 1/2 dýně hokaidó
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl, pepř
- tymián
- Seitan:
- olivový olej
- 100 g seitanu
- sůl
- provensálké koření
- 2 lžičky rajčatové passaty
- 2 lžičky sezamového semínka
- směs wok zeleniny (např. kukuřice, zelené fazolky, zelí, pórek, paprika)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme zeleninu. Oškrábané brambory nakrájíme na drobno a přendáme na plech vyložený pečícím papírem, dýni vydlabeme a nasekáme na menší kostičky. Jarní cibulku i s natí a česnek nasekáme na drobno a vše přidáme k bramborám. Zakápneme asi třemi lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Vše důkladně promícháme, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby předehřáté na 200°C na 40-50 minut. Během pečení asi 2x promícháme, posledních 10 minut pečeme odkryté, abychom získali zlatavou kůrčičku.
-
Seitan nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme provensálské koření a rajčatovou passatu a vše spolu promícháme, odložíme stranou. Rozpálíme wok pánev s trochou olivového oleje a prudce na ní orestujeme směs připravené na drobno nakrájené wok zeleniny, mícháme (prohazujeme), aby se nám zelenina nepřipálila. Orestovanou zeleninu na chvíli odložíme do misky stranou.
-
Do pánve vložíme ochucený seitan a chvíli ho smažíme ze všech stran do zrůžovění, po 2-3 minutách k němu přidáme sezamové semínka. Obalíme v nich seitan a ještě chvíli restujeme. Nakonec znovu přidáme orestovanou zeleninu a vše prohřejeme. Podáváme s připravenou pečenou zeleninou.