Wok – marinovane hovezi s bambusovymi klicky a hraskovymi lusky

73
- reklama -

Suroviny
3 porce

350 g hovězí zadní
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 KL sušeného mletého koriandru
175 g hráškových lusků
2 lžíce rostlinného oleje
200 g bambusových výhonků z konzervy
1 lžička sezamového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrajama na tenke hranolceky.


    Zobrazit celý recept

  2. Do misy pripravime nalev zo sojovej omacky, kecupu, citronu, mleteho koriandu a prelisovaneho cesnaku, pridame maso, dobre premiesame a nechame v chladnicke odpocinut do druheho dna.

  3. V predrhriatom woku rozohrejeme slnecnicovy olej, vlozime maso a opekame zo vsetkych stran 2 az 4 minuty (podla toho ake chceme prepecene maso).

  4. Do zmesi vo woku pridame hraskove strucky a bambusove vyhonky a opekame pri potriasani wokom asi 5 minut (ja som len miesala, moj wok by som v jednej ruke neudrzala). Na zaver pokvapkame sezamovym olejom a podavame s uvarenymi cestovinami.

Poznámka od kuchařky

moej dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/