
Suroviny
2 porce
- 400 g kuřecích prsou
- 3 stroužky česneku
- 1 bílá paprika
- hrst mladých hráškových lusků
- 6 šalotek (popř. červená nebo bílá cibule)
- 200 g hlávkového zelí
- 3 polévkové lžíce fazolové omáčky
- hrst pražených nesolených kešu oříšků
- 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuracie maso pokrajame na tenke prezanceky.
-
Nozom vyberieme z papriky vnutro a nakrajame ju na tenucke rezanceky.
-
Vo velkom woku rozohrejeme na plne pecky slnecnicovy olej.
-
Maso nan vlozime, pretlacime k nemu cesnkak a opekame cca 5 minut, alebo kym maso nie je zlate a makke.
-
Pridame hraskove struciky, salotku, rezanceky zelenej papriky a kapustu.
-
Miesame dalsich 5 minut, alebo kym zelenina neomakne…ale nie uplne. Musi byt makka a pritom chrumkava.
-
Pridame zltu fazulovu omacku a prehrejeme este 2 minuty.
-
Nakoniec posypeme kesu orieskami. ja som zmes z woku zmiesala s kuceravymi azijskymi tenkymi rezancami, ale ak si urobite trosku omacky tym, ze prilejete na zaver zopar lyzic horucej vody, tak sa to moze jest aj s ryzou.
Poznámka od kuchařky
Tento s fotopostupom a moje dalsie rcp, najdete na