Wok – kachní prsa s pórkem a zelím

74
- reklama -

Suroviny
3 porce

400 g kachních prsíček
250 g zelí (na menší kostky)
pórek (na kolečka)
pomerančová kůra z 1 pomeranče
6 pl ústřicové omáčky
1 pl pražených sezamových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Rozohrejeme wok, v recepte pisalo bez oleja, ale ja som predsa len dno a steny vytrela servitkou 1 malu lyzicku slnecnicoveho oleja, kus kacacich prs som po 6 minutach opekala aj z jednej, aj z druhej strany, pretoze som ich mala vysoke, tak som ich nakrajala ostrym nozom na platky a a este tie kusky som opekala z oboch stran cca po 5 minut, viac som sa bala, aby sa mi to nevysusilo.

  2. Maso som odlozila na teple miesto, tuk z kacky som mala prepaleny, tak som ho vyliala a dala lyzicu slnecnicoveho, na oleji som oprazila kapustu s porom a pomarancovou korou cca 5 min, alebo kym nie je kapusta makka, ale pozor, musi byt stale chrumkava, zlahka som to posolila.

  3. K hotovej kapuste pridam maso, ustricovu omacku vsetko premiesam a prehrejem. Nakoniec som vmiesala prilohu, thajske siroke rezance.

Poznámka od kuchařky

zdroj….kniznica sefkuchara

ja sa bez azijskej kuchyni celkom zaobidem, ale toto jedlo bolo uzasne, jednak som prvykrat v zivote varila s ustricovou omackou a ta mi velmi pochutila…je to konzistenciou huste ako povedzme tecuci med, je sladkasta a menej slana ako normalne sojova

omacka. no a ta pomarancova kora v kapuste vytvorila odlahcujuci ton…

Tento (s fotopostupom a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/

rezance s tou kapustovou zmesou su fantasticke ako jedlo pre vegetariana.