
Suroviny
3 porce
- 400 g kachních prsíček
- 250 g zelí (na menší kostky)
- pórek (na kolečka)
- pomerančová kůra z 1 pomeranče
- 6 pl ústřicové omáčky
- 1 pl pražených sezamových semínek
Postup přípravy receptu
-
Rozohrejeme wok, v recepte pisalo bez oleja, ale ja som predsa len dno a steny vytrela servitkou 1 malu lyzicku slnecnicoveho oleja, kus kacacich prs som po 6 minutach opekala aj z jednej, aj z druhej strany, pretoze som ich mala vysoke, tak som ich nakrajala ostrym nozom na platky a a este tie kusky som opekala z oboch stran cca po 5 minut, viac som sa bala, aby sa mi to nevysusilo.
-
Maso som odlozila na teple miesto, tuk z kacky som mala prepaleny, tak som ho vyliala a dala lyzicu slnecnicoveho, na oleji som oprazila kapustu s porom a pomarancovou korou cca 5 min, alebo kym nie je kapusta makka, ale pozor, musi byt stale chrumkava, zlahka som to posolila.
-
K hotovej kapuste pridam maso, ustricovu omacku vsetko premiesam a prehrejem. Nakoniec som vmiesala prilohu, thajske siroke rezance.
Poznámka od kuchařky
zdroj….kniznica sefkuchara
ja sa bez azijskej kuchyni celkom zaobidem, ale toto jedlo bolo uzasne, jednak som prvykrat v zivote varila s ustricovou omackou a ta mi velmi pochutila…je to konzistenciou huste ako povedzme tecuci med, je sladkasta a menej slana ako normalne sojova
omacka. no a ta pomarancova kora v kapuste vytvorila odlahcujuci ton…
Tento (s fotopostupom a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/
rezance s tou kapustovou zmesou su fantasticke ako jedlo pre vegetariana.









