- reklama -
Suroviny
asi 4
- 250 g vepřového plecka
- 1 PL sladké papriky
- 2 PL gulášové papriky
- 3 PL pálivé papriky
- čerstvě mletý pepř
- 1 cibule
- sůl
- vývar
- tuk
- Na ozdobu:
- cherry rajče
- lahůdková cibule
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kousky, vložíme na zpěněnou cibuli v rozpáleném tuku. Hned přidáme sladkou a gulášovou papriku a osmahneme – nepřipálit, míchat!!
-
Podlejeme vývarem jen do výšky masa a pomalu dusíme. Asi po 10 minutách přidáme pálivou papriku, sůl, pepř a dál dusíme do měkka (cca 25 – 30 minut). Dle chuti doladíme a na talíři ozdobíme. Jako příloha – kolínka či jiné těstoviny, které drží omáčku (nebo dle vlastní volby).
Poznámka od kuchařky
Tohle jídlo je opravdu jen pro milovníky ostrých jídel, ale příjemně vás to zchladí. Pro zjemnění chuti je výborné rajčátko, a lahůdková cibulka
Kuchařka: spagetka