- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g brambor
- cca 150 ml mléka
- sůl
- 1 lžíce másla
- 1,5 lžičky wasabi
- treska
- pepř
- olivový olej
- 4 větvičky rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Rybu omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme do pečícího pekáče, do kterého jsme na dno dali 2 větvičky rozmarýnu.
Na rybu položíme zbytek celého rozmarýnu, zalijeme olivovým olejem a pečeme na 180°C přibližně 30 minut. -
Oloupané a rozkrájené brambory uvaříme do měkka.
Scedíme je a ručním šlehačem je rozšťoucháme. -
Poté přilijeme vroucí mléko, přidáme máslo a dále šleháme.
Osolíme dle chuti (doposavad klasická bramborová kaše). -
Naposledy přidáme wasabi, raději méně, vždy můžete přidat.
Servírujeme a ozdobíme něčím zeleným, co máme k dispozic, třeba polníčkem.
Poznámka od kuchařky
Kuchař: Pankulik