
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- Zálivka:
- 3-4 PL majonézy
- 1/3 l podmáslí
- 150 g rozdrobené Nivy a pod.
- 1 malá cibulka – nadrobno nakrájená
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- Salát:
- 3 jablka – nejlépe Gala nebo Jonatan – neloupané, nakrájené na cca 2 x 2 cm kostky
- šťáva z 1 vymačkaného citrónu
- 4-5 stonků řapíkatého celeru – pokrájeného na cca 1/2 cm kousky
- 1 vrchovatá hrst hroznového vína (nejlépe bez pecek)
- 1 hrst vlašských ořechů – usekaných (ne moc nadrobno)
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme majonézu s cibulkou, rozdrobeným rokfórem a kořením, zvolna přimícháme podmáslí.
-
Ve velké míse smícháme nakrájená jablka, která zakápneme šťávou z citronu (aby nám nezhnědla), řapíkatý celer a hroznové víno (v celku, salát by pak byl příliš vodnatý), nakonec přimícháme usekané vlašské ořechy.
-
Podáváme buď již smíchané se zálivkou, nebo zvlášť, ať si každý zalije dle chuti.
-
Můžeme jej podávat na listech ledového salátu. Jako příloha je vhodné čerstvé pečivo nebo opečené tousty.
Poznámka od kuchařky
Omlouvám se za absenci fota finální verze, nestihla jsem to 🙂 Možná příště 😉
Kuchařka: be.amenity









