Waldorf salát II.

69
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

Zálivka:
3-4 PL majonézy
1/3 l podmáslí
150 g rozdrobené Nivy a pod.
1 malá cibulka – nadrobno nakrájená
sůl
pepř
provensálské koření
Salát:
3 jablka – nejlépe Gala nebo Jonatan – neloupané, nakrájené na cca 2 x 2 cm kostky
šťáva z 1 vymačkaného citrónu
4-5 stonků řapíkatého celeru – pokrájeného na cca 1/2 cm kousky
1 vrchovatá hrst hroznového vína (nejlépe bez pecek)
1 hrst vlašských ořechů – usekaných (ne moc nadrobno)

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme majonézu s cibulkou, rozdrobeným rokfórem a kořením, zvolna přimícháme podmáslí.

  2. Ve velké míse smícháme nakrájená jablka, která zakápneme šťávou z citronu (aby nám nezhnědla), řapíkatý celer a hroznové víno (v celku, salát by pak byl příliš vodnatý), nakonec přimícháme usekané vlašské ořechy.

  3. Podáváme buď již smíchané se zálivkou, nebo zvlášť, ať si každý zalije dle chuti.

  4. Můžeme jej podávat na listech ledového salátu. Jako příloha je vhodné čerstvé pečivo nebo opečené tousty.

Poznámka od kuchařky

Omlouvám se za absenci fota finální verze, nestihla jsem to 🙂 Možná příště 😉