- reklama -
Suroviny
4 porce
- 750 g volské oháňky od špičatého konce
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 150 g celeru
- 1 pórek
- 4 rajčata
- 2 lžíce másla
- 1 lžička celého pepře
- 1 bobkový list
- 1 hřebíček
- lžička soli
- stroužek česneku
- špetka tymiánu
- 50 ml suchého sherry
Postup přípravy receptu
-
Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny.
-
Cibuli a zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a na másle osmahněte do zlatova. Přidejte koření a sherry. Maso vyjměte, vykostěte, kosti vařte dalších 60 minut.
-
Vychladlé maso nakrájejte na malé kostičky. Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá. Vložte maso, zahřejte, ochuťte a podávejte.
Poznámka od kuchařky
Tuk seberte, až když vývar vychladne.
Kuchař: clupmi