Vývar z volské oháňky

113
- reklama -

Suroviny
4 porce

750 g volské oháňky od špičatého konce
2 lžíce oleje
1 cibule
2 mrkve
150 g celeru
1 pórek
4 rajčata
2 lžíce másla
1 lžička celého pepře
1 bobkový list
1 hřebíček
lžička soli
stroužek česneku
špetka tymiánu
50 ml suchého sherry

Postup přípravy receptu

  1. Volskou oháňku nechte nasekat na dvoucentimetrové kousky. Olej zahřejte na vyšší teplotu, oháňku opečte do tmavohněda, přilijte 1 l vody, přikryjte a vařte 2 hodiny.


    Zobrazit celý recept

  2. Cibuli a zeleninu očistěte, nakrájejte na malé kousky a na másle osmahněte do zlatova. Přidejte koření a sherry. Maso vyjměte, vykostěte, kosti vařte dalších 60 minut.

  3. Vychladlé maso nakrájejte na malé kostičky. Polévku pomalu slijte přes jemné plátno, aby byla čirá. Vložte maso, zahřejte, ochuťte a podávejte.

Poznámka od kuchařky

Tuk seberte, až když vývar vychladne.