Vývar z kostí a žebra se zeleninou

69
- reklama -

Suroviny

400 g vepřových masitých kostí
kousek vepřového žebra
2 menší mrkve
1 menší petržel
1 malý pórek
1 stonek řapíkatého celeru
hrst mraženého hrášku
sůl
pepř
2 bobkové listy
2 kuličky celého pepře
libeček
špetka kurkumy
voda
Dále:
nudle na zavaření
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kosti a vepřové žebro povaříme ve vodě s omytou zeleninou, s libečkem a kořením. Polévku přecedíme. Do čistého vývaru vložíme pokrájenou zeleninu. Zavaříme hrášek na cca 5 minut (není nutné). Polévku osolíme, opepříme a přidáme uvařené nudle.


    Zobrazit celý recept

  2. Do silného vývaru nakonec přidáme petrželku a pažitku.