![Vývar z kostí a žebra se zeleninou_5ff7000369dfb.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vyvar-z-kosti-a-zebra-se-zeleninou_5ff70003590d8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 400 g vepřových masitých kostí
- kousek vepřového žebra
- 2 menší mrkve
- 1 menší petržel
- 1 malý pórek
- 1 stonek řapíkatého celeru
- hrst mraženého hrášku
- sůl
- pepř
- 2 bobkové listy
- 2 kuličky celého pepře
- libeček
- špetka kurkumy
- voda
- Dále:
- nudle na zavaření
- petrželka
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kosti a vepřové žebro povaříme ve vodě s omytou zeleninou, s libečkem a kořením. Polévku přecedíme. Do čistého vývaru vložíme pokrájenou zeleninu. Zavaříme hrášek na cca 5 minut (není nutné). Polévku osolíme, opepříme a přidáme uvařené nudle.
-
Do silného vývaru nakonec přidáme petrželku a pažitku.
Kuchařka: Ivace64