
- reklama -
Suroviny
- 1,5 l slepičího nebo hovězího vývaru
- 1 šalotka
- 1 velká mrkev
- 1/2 kedlubny
- 1/4 celerové bulvy
- 1 petržel + nať
- 2 kapustové listy
- hrst mraženého hrášku
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- máslo – asi jako vlašský ořech
- pepř
- sůl
- Zavářka:
- (masové knedlíčky – recept při kapustové polévce s masovými knedlíčky)
- menší množství těstovinové zavářky
- nejlépe jemné flíčky
Postup přípravy receptu
-
Šalotku pokrájame nedrobno a speníme na masle s olejom. Koreňovú zeleninu pokrájame na jemné juliennes a pridáme k šalotke.
-
Chvíľku restujeme, potom podlejeme asi 100 ml vývaru (urobila som ho z kuracích krídel a trupov) a dusíme, kým zelenina nezmäkne. Keď je mäkká, zalejeme ju zvyšným vývarom a necháme zovrieť.
-
Do vriacej polievky vsypeme hrášok a kelové alebo kapustové listy pokrájané na tenké pásiky.
-
Ochutíme a zavaríme mäsové knedličky.
-
Tesne pred koncom pridáme posekanú petržlenovú vňať.
-
Cestoviny ako zavárku uvaríme osobitne, na dno taniera dáme trochu fliačkov a na ne nalejeme horúcu polievku s knedličkami.
Kuchařka: amalia









