- reklama -
Suroviny
- 3-4 kosti (odřízlé z vepřového masa)
- 2 mrkve
- 1/2 celeru
- 1-2 petržele
- 1 menší brokolice
- sůl
- pepř
- voda
- libeček
- petrželka
- 1 čajová lžička kari koření nebo špetka muškátového oříšku
- 1 rajče pokrájené větší
Postup přípravy receptu
-
Kosti s masem, odkrojené od krkovičky, omyjeme, osušíme a dáme vařit spolu s očištěnou, na malé kostičky pokrájenou zeleninou. Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a ve chvíli, kdy je maso z kostí i zelenina téměř měkké, ještě krátce povaříme.
-
Kosti vyndáme, maso z kostí, pokrájíme nadrobno a přidáme k polévce. Polévku dochutíme solí, pepřem a kari kořením (nebo muškátovým oříškem).
-
Vložíme uvařené a scezené nudle, necháme přejít varem a vypneme. Podáváme se zelenou cibulkovou natí.
Poznámka od kuchařky
Může se přidat i česnek, podle každého.
Kuchařka: varilamyskakasicku