
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 750 ml vývaru
- 1 mrkev
- ½ menšího pórku
- hrst mungo klíčků
- 1 vejce
- 50 g polohrubé mouky
- 2 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, jarní cibulka)
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ve vývaru uvaříme do poloměkka očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev. Pak přidáme na proužky nakrájený pórek. Necháme vařit, dokud si nepřipravíme nočky.
-
Vejce, mouku a bylinky osolíme a důkladně v hrnku rozmícháme. Pomocí 2 lžiček tvoříme malé nočky, které zavaříme do polévky.
-
Když nočky vyplavou na povrch, přidáme do polévky mungo klíčky, podle potřeby dosolíme a už nevaříme.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: Kocmax