Využití zbytků piškotu

263
- reklama -

Suroviny

zbytky upečeného piškotového těsta, dortového těsta apod.
javorový nebo agávový sirup
džem dle chuti – třeba pomerančový
na zpestření na maličké kousky nasekané jakékoli sušené ovoce, oříšky
kakao nebo mleté mandle/ořechy na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Jistě to všichni známe – z piškotového i třeba čokoládového korpusu na dort vykrajujeme z rozmařilosti různé tvary na „jednohubkové“ dortíky…co s těmi „zbytky“?

  2. „Zbytky“ rozdrobíme, dáme do tyčového mixéru, přidáme trochu sladkého sirupu a dochutíme. Vyzkoušená kombinace – čokoládový korpus + pomerančový džem, citronový korpus + malinový džem. Proženeme tyčovým mixérem do hladké konzistence, ušouláme kuličky a obalíme – v kakau, mletých oříškách.
    Necháme v chladu ztuhnout.

Poznámka od kuchařky

Je to takový recept/nerecept, ale výsledek je překvapivě chutný.