
- reklama -
Suroviny
- zbytky upečeného piškotového těsta, dortového těsta apod.
- javorový nebo agávový sirup
- džem dle chuti – třeba pomerančový
- na zpestření na maličké kousky nasekané jakékoli sušené ovoce, oříšky
- kakao nebo mleté mandle/ořechy na obalení
Postup přípravy receptu
-
Jistě to všichni známe – z piškotového i třeba čokoládového korpusu na dort vykrajujeme z rozmařilosti různé tvary na „jednohubkové“ dortíky…co s těmi „zbytky“?
-
„Zbytky“ rozdrobíme, dáme do tyčového mixéru, přidáme trochu sladkého sirupu a dochutíme. Vyzkoušená kombinace – čokoládový korpus + pomerančový džem, citronový korpus + malinový džem. Proženeme tyčovým mixérem do hladké konzistence, ušouláme kuličky a obalíme – v kakau, mletých oříškách.
Necháme v chladu ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Je to takový recept/nerecept, ale výsledek je překvapivě chutný.
Kuchařka: Eja57