Výtečné řezy – bezlepkové

108
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
2 hrnky (2 dcl) mouky Jizerka
1 cukru písek
1/2 rozpuštěné Hery
1 bílý jogurt
3 vejce
1 prášek do pečiva
Na krém:
1 šlehačka 33%
1 vanilkový pudink bez vaření Dr.Oetker
1 jahodový kompot
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto spojíme prošleháním, nalijeme na vysypaný pekáček 36×24 cm, upečeme na 175 stupňů.

  2. Na ještě teplé natřeme višňovou, jahodovou či rybízovou marmeládu (nemusíme).

  3. Suroviny na krém dáme do mísy, prošleháme metličkami – zhoustne a krém je hotov.

  4. Piškot rozkrojíme podélně napůl, dáme půlku krému, přiklopíme druhou půlkou těsta, aby nám kulaté rohy lícovaly, natřeme druhou půlku krému.

  5. Uděláme ozdobné vroubky vidličkou a dáme do druhého dne do lednice. Krájíme na úzké řezy – a olizujeme se.

Poznámka od kuchařky

Tyto řezy jsou velmi jedlé, dáte-li polohrubou mouku místo bezlepkové, máte řezy pro zdravou část rodinky.