
- reklama -
Suroviny
- Na těsto:
- 2 hrnky (2 dcl) mouky Jizerka
- 1 cukru písek
- 1/2 rozpuštěné Hery
- 1 bílý jogurt
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Na krém:
- 1 šlehačka 33%
- 1 vanilkový pudink bez vaření Dr.Oetker
- 1 jahodový kompot
- 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto spojíme prošleháním, nalijeme na vysypaný pekáček 36×24 cm, upečeme na 175 stupňů.
-
Na ještě teplé natřeme višňovou, jahodovou či rybízovou marmeládu (nemusíme).
-
Suroviny na krém dáme do mísy, prošleháme metličkami – zhoustne a krém je hotov.
-
Piškot rozkrojíme podélně napůl, dáme půlku krému, přiklopíme druhou půlkou těsta, aby nám kulaté rohy lícovaly, natřeme druhou půlku krému.
-
Uděláme ozdobné vroubky vidličkou a dáme do druhého dne do lednice. Krájíme na úzké řezy – a olizujeme se.
Poznámka od kuchařky
Tyto řezy jsou velmi jedlé, dáte-li polohrubou mouku místo bezlepkové, máte řezy pro zdravou část rodinky.
Kuchařka: Olga Urvalkova