
Suroviny
4 porce
- 8 kousků kuřete(dala jsem paličky)
- 2 barevné papriky(byla žlutá)
- 150 ml kuřecího vývaru
- 100 ml dobrého jemného kečupu
- 150 ml pomerančové šťávy(vyjde ze 2 větších pomerančů)
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce cukru
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Osolené kuřecí kusy dáme do suchého kastrolu, posypeme paprikami, nakrájenými na proužky a uděláme si zálivku, kterou pak nalijeme na kuřecí maso.
-
Smícháme: vystydlý kuřecí vývar, kečup, sojovou omáčku, med, prolisovaný česnek, trošku pepře a šťávu z pomerančů, pěkně promícháme a nalijeme na maso, když se začne vařit, stáhneme úplně na co nejmenší teplotu, kastrol přikryjeme a dusíme 1 hodinu, pak zalijeme 2 dcl teplé vody a dusíme další hodinu.
-
Sos se může ještě zahustit Solamylem rozmíchaným ve vodě (já jsem nepoužila), sos je krásně hustý a vazký.
Poznámka od kuchařky
Někde mně inspirovalo Australské kuře a stále jsem to chtěla vyzkoušet, až dnes jsem si vzpomněla, trošku změnila a zaručeně budu dělat častěji!
Musíte vyzkoušet, jinak neuvěříte jak výtečné to je jídlo!!!