
Suroviny
- 2 ks telecí kotlety (vykostěné) na osobu
- silný masový vývar
- 100 g lišek (na porci)
- 1 velká cibule
- špetka drceného tymiánu
- bílý pepř
- drcený kmín
- špetka mletého koriandru
- špetička muškátového květu
- dobrý tuk na dušení
- sůl
- na dohuštění trošku solamylu
Postup přípravy receptu
-
Kotletky jemně naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Odložíme stranou, mezitím si ty větší lišky nakrájíme na drobno, menší necháme vcelku.
-
Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli nakrájenou na hodně jemné kousky , vložíme lišky, osolíme, vložíme tymián, kmín, pepř, koriandr a květ. Dusíme jen chvilku zakryté a ne úplně do měkka, aby zůstaly ještě poměrně tužší.
-
Lišky vyndáme a do základu vložíme maso, zprudka osmahneme na obou stranách.
-
Vrátíme lišky a zalijeme vývarem Oboje dusíme do měkka.
-
Pak šťávu přecedíme, dochutíme a pokud není hustá podle našeho přání, přidáme trošku solamylu. Šťáva by měla být lesklá, chutnat a cítit hlavně těmito houbami a už dostatečné hustá i bez solamylu. Určitě se prý nehodí zahušťovat moukou. Jako příloha – sypká rýže.
Poznámka od kuchařky
Název má podle rakouského Hornu a měli jsme ji na výstavě, kterou jsme navštívili. Manžel má nevšední dar vytáhnout z každého tajemství receptu a povedlo se mu to i zde.