Výstavní telecí kotletky na liškách podle šéfkuchaře v Hornu

80
- reklama -

Suroviny

2 ks telecí kotlety (vykostěné) na osobu
silný masový vývar
100 g lišek (na porci)
1 velká cibule
špetka drceného tymiánu
bílý pepř
drcený kmín
špetka mletého koriandru
špetička muškátového květu
dobrý tuk na dušení
sůl
na dohuštění trošku solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Kotletky jemně naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Odložíme stranou, mezitím si ty větší lišky nakrájíme na drobno, menší necháme vcelku.

  3. Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli nakrájenou na hodně jemné kousky , vložíme lišky, osolíme, vložíme tymián, kmín, pepř, koriandr a květ. Dusíme jen chvilku zakryté a ne úplně do měkka, aby zůstaly ještě poměrně tužší.

  4. Lišky vyndáme a do základu vložíme maso, zprudka osmahneme na obou stranách.

  5. Vrátíme lišky a zalijeme vývarem Oboje dusíme do měkka.

  6. Pak šťávu přecedíme, dochutíme a pokud není hustá podle našeho přání, přidáme trošku solamylu. Šťáva by měla být lesklá, chutnat a cítit hlavně těmito houbami a už dostatečné hustá i bez solamylu. Určitě se prý nehodí zahušťovat moukou. Jako příloha – sypká rýže.

Poznámka od kuchařky

Název má podle rakouského Hornu a měli jsme ji na výstavě, kterou jsme navštívili. Manžel má nevšední dar vytáhnout z každého tajemství receptu a povedlo se mu to i zde.