
- reklama -
Suroviny
- zadní vepřové koleno
- česnek
- 2 cibule
- sůl
- mletý pepř
- voda (vývar)
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a omyté vepřové koleno vykostíme. Z kosti můžeme uvařit vývar, maso nakrájíme na kostky o velikosti pořádného sousta.
-
Kostky masa pak smícháme se solí, rozetřeným česnekem, pepřem a drobně krájenou cibulí a necháme přes noc odležet v lednici.
-
Druhý den maso urovnáme do pekáčku, lehce podlijeme vodou nebo vývarem z kostí a zakryté pečeme asi 2 hodiny při 160-170 °C. Podle potřeby promícháváme a opatrně podléváme, maso by nemělo plavat.
-
Po 2 hodinách maso odkryjeme a za občasného promíchávání dopečeme při vyšší teplotě dočervena.
Poznámka od kuchařky
Výpečky byly pečeny jako pohoštění z jednoho talíře – podávali jsme je s chlebem a okurkou. Ale byl by z nich i výborný oběd – s bramborovým knedlíkem a špenátem nebo zelím.
Kuchařka: cathleen