- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg vepřového masa (plecko, kýta)
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- kmín
- lžíce sádla
Postup přípravy receptu
-
Umyté maso nakrájíme na kostky. Dáme do misky, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek a zaprášíme moukou. Promícháme a dáme péct do remosky, do které dáme asi lžíci sádla(muže být i do trouby).
-
Po zasmahnutí podlijeme vodou a necháme dusit. Vždy když se voda vydusí, znova podlijeme, dokud nebude krásně zlaté masíčko. Příloha vařené brambory, dušené zelí. Výborné také s knedlíkem.
Poznámka od kuchařky
Někdo dělá z Bůčku,ale u nás preferují libové maso.
Kuchařka: Jaruna18