Výpečky z remosky

261
- reklama -

Suroviny

1/2 kg vepřového masa (plecko, kýta)
4 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
sůl
kmín
lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Umyté maso nakrájíme na kostky. Dáme do misky, osolíme, okmínujeme, přidáme prolisovaný česnek a zaprášíme moukou. Promícháme a dáme péct do remosky, do které dáme asi lžíci sádla(muže být i do trouby).


    Zobrazit celý recept

  2. Po zasmahnutí podlijeme vodou a necháme dusit. Vždy když se voda vydusí, znova podlijeme, dokud nebude krásně zlaté masíčko. Příloha vařené brambory, dušené zelí. Výborné také s knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Někdo dělá z Bůčku,ale u nás preferují libové maso.