![Výpečky_5ffbdbe9db74b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vypecky_5ffbdbe9c8e89.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- vepřová pečeně nakrájená na kostičky
- sůl
- pepř
- 2 lžičky mleté červené papriky sladké
- grilovací koření
- kysané zelí nebo bílé zelí
- kmín
- hrubá mouka na zaprášení
- mletý cukr na dochucení (kdo nemá rád moc kyselé)
- cibule
- olej
- knedlík (bramborový nejlépe)
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené maso dáme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a sladkou paprikou, podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dáme péct na 200 stupňů do měkka. V průběhu pečení maso občas promícháme.
-
Zelí dáme do kastrolu, posypeme kmínem a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Vaříme asi 20 minut. Potom zapřášíme asi 1 lžící hrubé mouky, dosladíme, je-li třeba a přidáme opečenou cibulku.
-
Podáváme s knedlíkem, nejlépe bramborovým, ale jinak dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Do cibulky jsem přidala 2 lžičky krystalového cukru, aby zkaramelizovala. Pokud se dává jako ozdoba nahoru na zelí nebo knedlíky, může se opéct více do hněda.
Vepřo-knedlo-zelo je klasika, ale přesto se dělím o tu moji.
Kuchařka: Veroly