Výpečky

339
- reklama -

Suroviny
4 porce

vepřová pečeně nakrájená na kostičky
sůl
pepř
2 lžičky mleté červené papriky sladké
grilovací koření
kysané zelí nebo bílé zelí
kmín
hrubá mouka na zaprášení
mletý cukr na dochucení (kdo nemá rád moc kyselé)
cibule
olej
knedlík (bramborový nejlépe)

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené maso dáme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a sladkou paprikou, podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dáme péct na 200 stupňů do měkka. V průběhu pečení maso občas promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Zelí dáme do kastrolu, posypeme kmínem a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Vaříme asi 20 minut. Potom zapřášíme asi 1 lžící hrubé mouky, dosladíme, je-li třeba a přidáme opečenou cibulku.

  3. Podáváme s knedlíkem, nejlépe bramborovým, ale jinak dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Do cibulky jsem přidala 2 lžičky krystalového cukru, aby zkaramelizovala. Pokud se dává jako ozdoba nahoru na zelí nebo knedlíky, může se opéct více do hněda.

Vepřo-knedlo-zelo je klasika, ale přesto se dělím o tu moji.