Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku

63
- reklama -

Suroviny

400 g lilku
sůl (na vypocení lilku)
1/2 citronu (limetky)
3 stroužky česneku
2 lžíce sušené bazalky
olivový olej na opečení

Postup přípravy receptu

  1. Lilek omyjeme a nakrájíme i se slupkou na centimetrová kolečka. Po obou stranách osolíme a necháme v míse aspoň 30 minut vypotit. Pak opláchneme a na utěrce usušíme. V rozpáleném oleji na pánvi plátky opékáme, dokud nezčervenají.


    Zobrazit celý recept

  2. Každý plátek potom potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme bazalkou. Skládáme na sebe do mísy, kterou pak zavřeme a vložíme nejméně na 4 hodiny (lépe přes noc) do lednice.

  3. Pak bud nahrubo rozmačkáme vidličkou nebo krátce proženeme mixérem a nasekáme. Podáváme nejlépe s topinkami, můžeme posypat cibulkou, ale třeba i sýrem.

Poznámka od kuchařky

Bazalku můžeme samozřejmě použít i čerstvou 😉

Stejný recept jsem tu nenašla, ale do podobných přidávám jak jinak než jeden trochu podobný.