
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 600 g brambor
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- majoránka
- sladká paprika
- 1 větší cibule
- olej
- voda
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky a dáme do mísy. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme kmín a na zavonění i špetku majoránky. Brambory pak krásně voní jako bramboráky, jde to ale i bez ní.
-
Mísu si odložíme stranou a pokrájíme si cibuli na tenké půlměsíčky. Osmažíme ji na rozpáleném oleji dokud nezezlátne. Na ztlumeném ohni pak zaprášíme asi lžičkou červené papriky a hned zalijeme 300 ml vroucí vody.
-
Plátky brambor rozprostřeme na dno zapékací mísy a zalijeme cibulkou s paprikou.
Pečeme v troubě, dokud brambory nezměknou.
Poznámka od kuchařky
Brambory jsou vynikající například k biftečkům nebo pečenému kuřeti 🙂
Kuchař: Mikayla









