Suroviny
4 porce
- 250 g tvarohu (kostka)
- 50 g másla
- 200 g hrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Než si uděláme těsto, tak si dáme vařit do většího hrnce vodu.
-
Příprava těsta je jednoduchá:
na vál si nasypem mouku, špetku soli, přidáme vajíčko, změklé máslo a nakonec tvaroh. Všechny suroviny zapracujeme v těsto. Jde to krásně, těsto je super, vůbec se nelepí, nepodsypává moukou. Kdo chce, nechá chvíli odpočinou, jinak se můžou hned plnit a tvarovat knedlíky. Já jsem je dělala s jahodami a s domácími povidly (zahuštěnými nastrouhaným perníkem). -
Knedlíky se vaří v horké vodě 8-10 minut, po vyplavání nahoru je vytáhneme sítkem a dáme do mísy s trochou másla, aby se neslepily.
-
Posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem nebo jak kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Já tyto knedlíky dělám vždycky z dvojité dávky, protože se po nich jen zapráší. Jsou opravdu výborné, dají se i po vychladnutí zamrazit na pozdější dobu. To se mi ale ještě nikdy nepovedlo, protože nikdy nezbylo. Přeji všem dobrou chuť.