
- reklama -
Suroviny
- 200 g cukru
- 2 celá vejce
- 2 lžíce medu
- 20 g tuku
- Citronová kůra
- 1/2 skořice
- 2 lžičky jedlé sody
- 450 g hl. mouky
- vanilkový cukr
- Krém:
- 150 g práškového cukru
- 150 g másla
- 1/4 l mléka
- 2 hrsti hr. mouky
Postup přípravy receptu
-
Cukr, vejce, med, tuk, vanilkový cukr, citronovou kůru, skořici – vše dáme do kastrolu a za stálého míchání zahříváme na mírném ohni (nevařit).
-
Pak přidáme jedlou sodu a znovu zamícháme.
-
Vzniklou kaši smícháme na vále s hladkou moukou a vypracujeme těsto.
-
Z těsta rozválíme 2 placky a na plechu, rychle upečeme (necháme zčervenat a teplé dáme na vál).
-
Vychladlé spojíme krémem a necháme den rozležet. Navrch můžeme dát čokoládovou polevu nebo karamel. Nakrájíme, vydrží dlouho vláčné.
-
Krém: Utřeme cukr s máslem, z mléka a mouky uvaříme kaši, kterou po vychladnutí smícháme s utřenou směsí.
Kuchařka: Hannah.Montana









