Vynikající cuperník (takhle ho dělám já)

233
- reklama -

Suroviny

3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
1 lžíce skořice
3 vajíčka
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku vlažného mléka
2 hrnky nastrouhané (na hrubém struhadle) cukety – já dávám místo cukety jablka + 1 menší banán
povidla na potření
POLEVA:
1 tabulka mléčné čokolády
1 zakysaná smetana (používám od Kunína 12% klasik)
sekané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka s oběma cukry vyšleháme do pěny, přidáme kakao, skořici, mléko, olej a znovu zašleháme. Potom přidáme mouku s práškem do pečiva, opět zašleháme a nakonec přidáme strouhanou cuketu nebo jablka a banán (můžeme zašlehat nebo jen vmíchat vařečkou).


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto je trošku tužší, ale krásně se vetře na vymazaný a hr.moukou vysypaný plech.

  3. Pečeme při teplotě 150°c asi 15-20minut. Hlídáme, je poměrně rychle upečený.

  4. Po schladnutí natřeme tenkou vrstvu povidel a na ni dáme polevu a posypeme nasekanými mandlemi.

  5. poleva : ve vodní lázni roztopíme čokoládu a potom do ní metličkou vmícháme celou zakysanou smetanu.

    Cuperník z cukety je spíše buchta, ale z jablíček, banánu a s polevou je to vynikající moučník. Vřele doporučuji, je to opravdu bomba.

Poznámka od kuchařky

Pokud budete dělat z cukety, banán nedávejte a po vychladnutí se maže jen marmeládou a posype kokosem nebo mletými ořechy.