Vynikající bramborový salát

85
- reklama -

Suroviny

brambory
sůl
voda
zelenina
vejce
majonéza
jogurt
olej

Postup přípravy receptu

  1. Základem celého úspěchu je uvařit brambory. Ty se musí vařit ve slupce, v osolené vodě a to na 1 litr vody 250 g soli. Od postavení na plotnu to trvá 2 hodiny. Brambory poté scedíme a necháme vychladnout. Jsou takové scvrklé a nevzhledné, ale to nevadí. Oloupete je a nakrájíte na kostičky či čtvrtky, jak jste zvyklí.

  2. Do brambor dejte vše, co vám chutná a co máte rádi. Pozor na sůl. Napřed zkuste hotový salát a až nakonec dosolujte podle potřeby.

Poznámka od kuchařky

Kdo uvěřil, uvařil a ochutnal, nechce jinak..:-))

Takto vařené brambory mohou být odrůdy B nebo C. 🙂 Nejlepší jsou samozřejmě „A“.