Vyletněná meruňková marmeláda

49
- reklama -

Suroviny

1 kg meruněk (vypeckovaných)
1 Gelfix 2:1
500 g cukru krystal
3 lžíce citronové šťávy
hrst malin
tři lístky čerstvé máty (do každé skleničky)

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky vypeckujeme. Tři čtvrtiny jich nameleme a zbylou čtvrtinu pokrájíme na kousky o velikosti zhruba 1cm. Smícháme dohromady ve velkém hrnci a dáme vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Sáček Gelfixu smícháme s dvěma lžícemi cukru a přimícháme do meruněk. Dvě až tři minuty povaříme a pak přidáme zbylý cukr, citronovou šťávu a hrst čerstvých malin. Mícháme a vaříme dalších 15 minut.

  3. Do každé skleničky dáme 3 lístky máty a přelijeme marmeládou. Pevně zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Takto necháme v klidu alespoň 5 minut. Já nechávám i déle.

  4. Tip: Pokud chceme před plněním do sklenic vyzkoušet želírovací schopnost marmelády, tak si jí kápneme trochu na studený talířek. Pokud je marmeláda málo tuhá, přidáme další citronovou šťávu.