- reklama -
Suroviny
8-10 porcí
- Vepřové koleno
- kořenová zelenina
- masox
- sůl
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- jitrnici
- majoránku
- kroupy
Postup přípravy receptu
-
Kroupy namočíme den předem a poté uvaříme ve slané vodě doměkka.
-
Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, osolíme, přidáme masox, vaříme, v polovině doby varu přidáme očištěnou zeleninu a vaříme do změknutí masa i zeleniny.
-
Z polévky vytáhneme maso i zeleninu, zeleninu rozmačkáme vidličkou a vrátíme do polévky, část masa také obereme, nakrájíme a vrátíme do polévky. Pro vylepšení chuti, aby to vonělo po zabijačce, jsem dala rozpustit domácí jitrnici a přidala majoránku.
Kuchařka: ella1