![Vylepšené volské oko k večeři_5ffc4310492c1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/vylepsene-volske-oko-k-veceri_5ffc4310376ea.jpeg)
- reklama -
Suroviny
2 porce
- Vajíčka podle strávníků
- lahůdková cibulka
- lahůdkový drůbeží salám (může být cokoliv z uzenin)
- sýr Hermelín (nebo jiný)
- olej
- sůl
- mletá paprika
- 1 malinká lžička kremžské hořčice
- pažitka nebo cibulková nať
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičce na oleji osmažíme cibulku, na kterou dáme na proužky nakrájenou uzeninu a potřeme mírně hořčicí. Když cibulka zezlátne, vyklepneme na salám vajíčka. Ta posolíme, trochu posypeme paprikou a rozložíme na ně plátky Hermelínu. Až se roztaví a vajíčka budou mít opečený bílek, ale žloutek musí být tekutý (kdo nemá rád, nechá tam vajíčka déle). Dáme na talíř a posypeme cibulovou natí nebo pažitkou. Namažeme si pečivo a můžeme si pochutnávat.
Poznámka od kuchařky
V neděli večer bývá u nás nejméně surovin, tak jsem oka udělala k včeři, pochutnali jsme si a budu dělat čas od času a krom toho je to rychlé a snadné jídlo, které zasytí. Možná vás bude inspirovat!
Kuchařka: Bibinka