Vylepšené volské oko k večeři

70
- reklama -

Suroviny
2 porce

Vajíčka podle strávníků
lahůdková cibulka
lahůdkový drůbeží salám (může být cokoliv z uzenin)
sýr Hermelín (nebo jiný)
olej
sůl
mletá paprika
1 malinká lžička kremžské hořčice
pažitka nebo cibulková nať

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce na oleji osmažíme cibulku, na kterou dáme na proužky nakrájenou uzeninu a potřeme mírně hořčicí. Když cibulka zezlátne, vyklepneme na salám vajíčka. Ta posolíme, trochu posypeme paprikou a rozložíme na ně plátky Hermelínu. Až se roztaví a vajíčka budou mít opečený bílek, ale žloutek musí být tekutý (kdo nemá rád, nechá tam vajíčka déle). Dáme na talíř a posypeme cibulovou natí nebo pažitkou. Namažeme si pečivo a můžeme si pochutnávat.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

V neděli večer bývá u nás nejméně surovin, tak jsem oka udělala k včeři, pochutnali jsme si a budu dělat čas od času a krom toho je to rychlé a snadné jídlo, které zasytí. Možná vás bude inspirovat!