
- reklama -
Suroviny
1 porce
- Směs na omeletu:
- 2 vejce
- 1 špetka koření „Bylinkové máslo“
- 1 malá špetka kořenícího přípravku „WOK“
- 1 špetinka čerstvě mletého pepře
- 1 lžíce nasekané pažitky nebo natě z lahůdkové cibulky
- Ostatní:
- 1-2 lžíce olivového oleje
- hrst cherry rajčátek
- hořčici na hamburgery podle chuti
- dobrý kečup podle chuti
- chléb
- event. máslo, Bonjour, pomazánkové máslo atd.
Postup přípravy receptu
-
Rajčátka nakrájíme na tenoučké plátky.
Vejce dobře našleháme, zašleháme koření a pažitku.
Nalijeme na nepřilnavou pánev s rozehřátým olejem.
Plátečky rajských naskládáme nepravidelně na vrchní stranu omelety, aby se spojily s vejcem. -
Když je omeleta vespod opečená do světle zlata, otočíme ji. Tím se opečou i rajčátka.
Hotovou omeletu dozdobíme na rajčatové straně hamburg. hořčicí a kečupem, ale jen tolik, aby omeleta zachovala svoji chuť. -
Podáváme s chlebem, kdo chce, může ho namazat máslem, což skvělé jídlo udělá ještě skvělejším, ale stačí i Bonjour.
Poznámka od kuchařky
Pokud nechvátám, připravím strouhaný sýr a zeleninovou oblohu nebo zeleninový salát. Sýr nasypu hned na horkou omeletu. Ingredience se násobí počtem osob.
Kuchařka: janky3









